S.I. Institute for Development of Information Society

Director COJOCARU Igor
Phone +373 22 73 87 74
Fax +373 22 73 33 01
Address Str. Academiei 5A
E-mail [email protected]
Web www.idsi.md

      Intreprinderea de stat „Institutul de Dezvoltare a Societatii Informationale” – organizatie din sfera stiintei si inovarii, a fost creata in anul 2008 la propunerea Academiei de Stiinte a Moldovei si a Ministerului Dezvoltarii Informationale, in baza Centrului Resurse si Retele Informationale al A.S.M. intru realizarea Decretului Presedintelui tarii nr. 1743-III din 19 martie 2004 privind edificarea societatii informationale in Republica Moldova si asigurarea activitatii de cercetare-dezvoltare, inovare si transfer tehnologic in domeniul tehnologiilor informationale prin cumularea potentialului stiintific, tehnologic si material al organizatiilor de drept public si privat ce participa la dezvoltarea societatii informationale.
     La rindul sau, Centrul Resurse si Retele Informationale al A.S.M. a fost fondat in anul 2002 in urma reorganizarii Centrului Tehnologii Informationale al Institutului de Matematica al A.S.M., succesor al Centrului de Calcul. Ultimul ca subdiviziune a Institutului de Fizica si Matematica al A.S.M. dateaza din 1962.
      Primul calculator electronic de tip ”mainframe”B9CM-2 din republica a fost instalat la centrul academic in anul 1964. Experienta acumulata de peste 40 de ani de activitate cu diverse generatii de calculatoare si sisteme informationale e proliferata in permanenta la alte centre de calcul din republica.
     Directia stiintifica a I.S. Institutul Dezvoltarii Societatii Informationale: bazele dezvoltarii societatii informationale in Republica Moldova si asigurarea suportului stiintific in procesul de integrare in spatiul informational european.
Institutul desfasoara, de asemenea, o activitate informativa de consultanta,  contribuie la colaborarea pe scara larga cu toate persoanele fizice si juridice interesate in domeniul edificarii societatii informationale la nivel national, regional si international.
     Dotarea in permanenta cu tehnica moderna si tehnologii avansate creeaza toate conditiile necesare pentru ca Institutul sa devina unul din promotori si lideri in domeniul tehnologiilor informationale din republica.