Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova în vizită la Universitatea AŞM, Liceul AŞM şi Biblioteca Ştiinţifică Centrală

0000-00-00

La invitaţia acad. Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, dr. Namig Hasan oglu Aliyev a vizitat Biblioteca Ştiinţifică Centrală "Andrei Lupan", Liceul AŞM, precum şi Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Oaspetele a fost condus prin labirintul ştiinţei şi prezentat colaboratorilor celor trei instituţii de către dr. hab. Ion Guceac, secretarul ştiinţific general al AŞM, care a menţionat că vizita reprezintă doar primul pas în dezvoltarea unor relaţii de colaborare strânse şi de lungă durată cu comunitatea ştiinţifică din Republica Azerbaidjan.

În cadrul vizitei, dr. Namig Hasan oglu Aliyev a avut prilejul de a afla cât mai multe lucruri despre înfiinţarea, organizarea şi structura fiecărei instituţii.
Astfel, oaspetele a rămas impresionat de căldura cu care a fost întâmpinat de colaboratorii celor trei instituţii ale AŞM, de sălile de lectură, sectorul "Carte rară şi veche" şi expoziţia de cărţi din cadrul Bibliotecii Ştiinţifice Centrale "Andrei Lupan", de laboratoarele performante şi sălile de clasă moderne din incinta Universităţii AŞM, precum şi de elevii dotaţi ai Liceului AŞM.

În semn de recunoştinţă pentru excursia de informare organizată de Academia de Ştiinţe a Moldovei, Biblioteca Ştiinţifică Centrală "Andrei Lupan", Liceul AŞM şi Universitatea AŞM, Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova a donat fiecărei instituţii câte un set de cărţi din domeniul ştiinţei şi cercetării, literaturii artistice, istoriei şi conflictologiei.

La plecare, dr. Namig Hasan oglu Aliyev a mulţumit pentru primirea caldă şi a promis că va mai vizita Biblioteca Ştiinţifică, Liceul şi Universitatea AŞM, ori de câte ori va avea ocazia, pentru a dona în fondul bibliotecilor cât mai multe şi diverse cărţi din domeniul ştiinţei şi cercetării.

Rodica Isopescu,
Centrul Media al AŞM