A fost dat start cursurilor avansate în nano-bioinginerie pentru tineri

2012-09-13
 

Vicepreşedintele AŞM, m.c. Ion Tighineanu a participat, ieri, 12 septembrie, la inaugurarea cursurilor în domeniul nanotehnologiilor şi ingineriei biomedicale, ediţia a II-a, care s-a desfăşurat în incinta Catedrei de Microelectronică şi Inginerie Biomedicală, UTM. În calitatea sa de director de proiect MOLD-ERA din cadrul PC7, vicepreşedintele AŞM i-a felicitat pe tinerii aspiranţi pentru opţiunea de a se înmatricula la aceste cursuri, menţionând posibilităţile enorme de care pot beneficia în urma frecventării acestora şi, în primul rând, îmbogăţirea bagajului de cunoştinţe prin audierea prelegerilor susţinute de renumiţi profesori, inclusiv, de peste hotare. Pentru ca tinerii să conştientizeze mai profund gradul de dezvoltare a informaţiei, dar şi importanţa ei pentru viitorul nostru, m.c. Ion Tighineanu a remarcat că ceea ce a acumulat omenirea pe parcursul ultimilor 30 de ani echivalează cu volumul de informaţie ce s-a acumulat de-a lungul milioanelor de ani precedenţi. Din această perspectivă, m.c. Ion Tighineanu le-a sugerat tinerilor să înveţe cât mai mult, să utilizeze eficient timpul şi să acumuleze experienţa necesară pentru a se realiza în viaţă şi a fi de folos societăţii.

La evenimentul de deschidere a fost prezent şi acad. Mircea Bologa. Distinsul savant le-a dorit succes cursanţilor, asigurându-i de calea dreaptă pe care au ales-o, o cale a viitorului, cu mari perspective, unde vor fi îndrumaţi cu înalt profesionalism de către savanţi cu renume şi o bogată experienţă ştiinţifică. Fiind redactor-şef al revistei „Электронная обработка материалов”, editată de Institutul de Fizică Aplicată al AŞM, academicianul a exprimat şi doleanţa de a vedea cât mai curând rezultatele tinerilor cercetători pe paginile prestigioasei publicaţii.

Cursurile, la care s-au înscris 32 de tineri, vor dura până în luna aprilie 2013, cu un număr total de 250 de ore. Potrivit şefului Catedrei, prof. univ., dr. Victor Şontea, directorul Comitetului de organizare a acestor cursuri, absolvenţii vor obţine un certificat care le va deschide posibilităţi de a activa în domeniile nanotehnologiilor şi ingineriei biomedicale.

Eugenia Tofan,
Centrul Media al AŞM